Forsiden

Island 2004

Azorerne 2006

Færøerne 2007

 New York 2008

Dubai 2008

Berlin 2009

Grønland 2016

Barcelona 2018

Rom 2019

Restaurant Noma 23. februar 2019

Slanke-kurrejse Swinoujcie 2019

Danske kirker

Knuthenborg    

Nakskov og omegn

Mine hunde     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

                                    Berlin - maj 2009                                   


Madsens Bustrafik De nordiske ambassader Rigsdagen

 

Berlin, Tysklands hovedstad og en historisk omtumlet tilværelse. I 1992 - få år efter murens fald - kørte jeg igennem byen på vej hjem fra den gang Tjekkoslovakiet.

Jeg havde længe næret et ønske om at se byen, som jo ligger forholdsvis i kort afstand fra vore hjemlige breddegrader. Peter havde tidligere – inden han blev ”nakskovit” - besøgt byen.

I maj 2009 viste muligheden sig for at tage af sted med et lokalt busselskab. Vi valgte denne rejseform, der i en stresset dagligdag, var den mest bekvemme for os: afgang tæt på hjemmet, transport og hotel klaret samt udsigt til et besøg i Potsdam og en byrundtur var vi mere end tilfredse. Lettere kunne det da ikke være.

25. maj drog vi tidligt på dagen glade af sted sammen med en del andre rejselystne gæster via Gedser – Rostock mod Berlin.

 


  Berliner Dom  

 

Ved frokosttid var vi fremme i Potsdam. I turen var indlagt et besøg på Das Neues Palais inden turen gik til den modsatte ende af Sanssouci-parken med et kort ophold for at se slottet Sanssouci udefra.

Som tidligere skrevet havde Peter besøgt stedet før og med kendskab til mine interesser udi naturen og fotografiens verden, anbefalede han, at vi droppede slotsbesøget og i stedet gik de 2-3 km gennem Sanssouci-parken til slottet Sanssouci.

Denne tur kan varmt anbefales. Parken er - foruden træer og buske - prydet af en masse statuer, springvand og smukke bygninger.

På hjemmesiden http://www.aerenlund.dk/potsdam/sanssouci.html findes en rigtig god beskrivelse af området på dansk.

Vi nød spadsereturen gennem parken, og så det enorme anlæg med vinterrasser neden for slottet Sanssouci, ligesom vi havde god tid til at kigge nærmere på Frederik den Stores bygningsværk og gravmæle.

 


Glienicher Brücke Ernst Reuter Platz Molekyl Menchen


Vi sluttede os igen til det øvrige selskab og fortsatte turen mod Alexander Platz. Vi passerede Glienicher Brücke, Ernst Reuter Platz med store plakater af Angela Merkel. Vi passerede Rigsdagen og kørte gennem bydelen Charlottenburg inden vi nåede frem til Alexander Platz og Hotel Park Inn – 37 etager og 1000 værelser. Vi fik logi på 19. etage og havde et godt udsyn over byen og var nabo til TV-tårnet.

Det viste sig, at vi havde alle tiders chauffør og alle tiders guide med på turen. Hvad den ene ikke vidste om Berlin, vidste den anden. Endvidere var der mulighed for at bliver transporteret rundt i byen, mens der blev fortalt og fortalt. Blev man træt af samværet, var man frit stillet og kunne bare stå af og selv sørge for at komme tilbage til hotellet.

Disse fire dage i Berlin var historieundervisning on location og i absolut høj kvalitet.

 


Siegesäule


Siden opdateret 6. februar 2019