Forsiden

Island 2004

Azorerne 2006

Færøerne 2007

New York 2008

Dubai 2008

Berlin 2009

Grønland 2016

Barcelona 2018

Noma 2019

Slanke-kurrejse  2019

Rom 2019

Nakskov og omegn

opdateret  20-11-20

Mine hunde

opdateret 17-11-20

Knuthenborg  

opdateret 30-10-20

Danske kirker

opdateret 16-11-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           


Restaurant Noma 23. februar 2019


Restaurant Noma på Refthalevej har netop igen opnået 2 Michelin-stjerner. Vejen dertil virker snørklet, og vi ender i landlige omgivelser tæt på vandet.

To personaler står ved vejen og fortæller, hvor vi kan parkere. De følger os derefter ind til restauranten.

   
     
Vel inden døre står en hel hær af personaler for at byde os velkommen. Det virker som om de kun venter på os! 
Restauranten er fyldt med forventningsfulde gæster, og vi følges til vores bord.
     

 

Det er fisk- og skaldyrssæson, så vi kan forvente spændende ting fra havet. Til maden kan vi vælge mellem en vinmenu eller en juicemenu, vine og juice er afstemt efter de enkelte retter.
  Første ret er friske jomfruøsters  

 

Anden ret er en skaldyrsplatte, bestående af tæppemusling, hjertemusling, molboøsters og knivmusling

   

 

Tredje ret er marinerede røde rejer lavet af gulerødder og hyben - de spises i en mundfuld!

 

  Fjerde ret fjordrejer kogt med søsalat  

 

Femte ret rimmet aborre - en himmelsk mundfuld!

 

  Sjette ret er medium-rare blå muslinger  
Muslingen ligger på tang, som ikke spises, men suppen, som tangen ligger i drikkes - denne var vi ikke så begejstret for!

 

Så kommer vi til syvende ret som er søpindsvin med byg og skimmel - hertil en ufiltreret vin


Ottende ret er svømmeblæren fra torsk kogt med kvæde

  

Niende ret er torsketunge schnitzel

 

Tærte af saltet torsk er ret nummer ti

 

Ret nummer elleve er let gelé af strandkrabber og grankogler

 

Kogt taskekrabbe på knækbrød er ret nummer tolv

 

Ret nummer tretten er varm-røget og grillet kongekrabbe


Ret fjorten er lun krabbesalat

 

Ret femten sommerens saltede og tørrede bær


Ret seksten er søstjerne med smag af kardemomme

 


 

Så nærmer vi os den sidste ret som er torskeskind i chokolade - hertil kaffe eller te. Dette serveres i et tilstødende lokale


 

En uforglemmelig eftermiddag er slut 

 

Tak til Pia og Michael for den dejlige julegave! 

 

Til top     Til forsiden
 
Siden opdateret 27. februar 2019