Forsiden

Island 2004

Azorerne 2006

Færøerne 2007

 New York 2008

Dubai 2008

Berlin 2009

Grønland 2016

Barcelona 2018

Rom 2019

Restaurant Noma 23. februar 2019

Slanke-kurrejse Swinoujcie 2019

Danske kirker

Knuthenborg    

Nakskov og omegn

Mine hunde     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           


Island-forside     Vandfald     Isbjerge    Thingvalla


Gullfoss Seljalandfoss
Vandfaldene er mange, nogle få tilgængelige  - og et besøg værd. På det sydlige Island ligger sikkert det mest kendte, Gullfoss, 32 m styrter det ned i en 70 meter dyb og 2,5 km lang kløft. Når man ser det, tror man, at der intet er smukkere, men det er bare starten på eventyret. Ved Seljaland ligger det 60 m høje Seljalandfoss. Her kan man gå bag om vandfaldet, dog skal man påregne at blive lidt våd, men når man ser de smukke regnbuer og det smukke landskab, betyder lidt fugtigt tøj intet.

                                 Skógafoss Dettifoss

Ved Skógar ligger Skogafoss – 60 meter og enormt kraftigt. Stiller man sig under den regnbue eller de regnbuer, som fremkommer i solskinnet, siges det, at man kan få et ønske opfyldt. Vi var et par stykker, der ”ofrede os”. Vi ønskede sol i den uge, vi tilbragte på Island. Vi blev våde, men vi fik sol på det meste af turen, selv om det regnede på den øvrige del af øen. Vi fik kun en dag med regn, og ikke så meget, at det generede os. Så vi tror, at det er rigtigt, at man får et ønske opfyldt ved at gå under regnbuen her!!

Da jeg stod ved dette vandfald, følte jeg mig meget lille og helt overvældet af naturens kraft og skønhed. Jeg blev meget hurtig enig med mig selv om, at det var de 30 års ventetid værd, som der er gået siden mit ønske om at besøge landet blev skabt. På Vordingborg Seminarium havde jeg en meget engageret lærer, Holger Hedemann, som mange gange havde taget turen til øen i Nordatlanten, og han fik virkelig ”solgt varen” – desværre fulgte pengene ikke med!

På det nordlige Island ligger Dettifoss, Europas vandrigeste foss. Dettifoss dannes af gletsjerelven Jökulsá á Fjöllum. Det er smeltevand fra Vatnajökulls nordlige del. Vandet er meget grumset.Uhyggeligt og frygtindgydende. Faldet er på 45 m og vandmængden kan komme op på 1500 m3 i sekundet. Dettifoss er dog ikke let tilgængeligt. Den bedste vej forbi er absolut ikke god, så jeg vil betakke mig på at køre på den dårligste. Omkring 25 km jordvej ind til fossen, når vi kommer nordfra - og herfra videre mod syd endnu 25 km inden vi igen er på alfar vej.

Denne dag bød på støvregn fra oven, men det havde slet ingen betydning. Dettifoss har en sådan kraft at det - uanset vejr - altid vil støvregne.

To veje fører til vandfaldet fra nord - et på hver side af faldet. Skal man på den anden side, er det 25 km mod nord ad vej 864 til landevejen, finde  vej F862 og atter 25 km mod syd. Vej 864 støder på hovedvej 1 25 km længere mod syd.

Svartifoss Godafoss
Svartifoss på det sydlige Island ligger et godt stykke fra landevejen. Her er det ikke vandet, der er det usædvanlige, men søjlebasalten, som hænger som orgelpiber på de 2 sider af vandfaldet. Det sidste vandfald, vi så, ligger i det nordlige Island – ikke så langt fra Akureyri. Godafoss, gudernes vandfald – også stort, og som de øvrige - imponerende.