Forsiden

Island 2004

Azorerne 2006

Færøerne 2007

 New York 2008

Dubai 2008

Berlin 2009

Grønland 2016

Barcelona 2018

Rom 2019

Restaurant Noma 23. februar 2019

Slanke-kurrejse Swinoujcie 2019

Danske kirker

Knuthenborg    

Nakskov og omegn

Mine hunde     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           Lindelse, Hellenæs og Nakskov Fjord


Fra gammel tid var Lindelse et lille fiskerleje og udskibningssted til Slotø og Vejlø. I dag er det fortsat et hyggeligt sted med en fin udsigt over fjorden. På Freuchensvej ligger de små fiskerhuse stadig side om side langs den smalle vej, der går ned til broen. 
Stednavnet Lindelse er en omskrivning af Linde Næs. Tidligere voksede i skovene her en masse lindetræer, der i virkeligheden stammer helt tilbage fra Lindetiden for 7-8000 år siden. Endnu ses i Lindelse og Hellenæs Skov enkelte lindetræer, der vidner om en svunden tid, hvor klimaet var varmere og store lindeskove dækkede det meste af Danmark.Især i Hellenæs Skov kan man se et flot naturligt kystskovbryn bestående af tjørn, naur, benved, krogede ege og lindetræer, der bagved afløses af plantede bøgetræer, som vokser i ly af skovbrynet. 

Nedenstående billeder er fra hundenes og min tur 22. oktober 2019. Vi kørte til Lindelse, parkerede og gik først en tur på diget mod Nakskov. Man kan gå hele vejen langs fjorden og til Hestehovedet, men så langt gik vi nu ikke.

Dernæst gik vi en tur i skoven, Skovvejen er en del af det enorme cykelsti-system i og omkring Nakskov. Efteråret bød på en masse svampe i skoven.Diget langs Nakskov Fjord - set mod Lindelse Fra diget udsigt til husene i Lindelse Set mod Lindelse 

 

Bådene i Lindelse Vejlø I Nakskov Fjord er der mange knopsvaner, Lindelse ingen undtagelse

 

Skovvejen som er en del af cykelsti-systemet  Udkanten af skoven, vejen fortsætter til Branderslev og Nakskov

 

 

 Til top  Siden opdateret 12. november 2020  Til Nakskov og omegn