Forsiden

Island 2004

Azorerne 2006

Færøerne 2007

New York 2008

Dubai 2008

Berlin 2009

Grønland 2016

Barcelona 2018

Noma 2019

Slanke-kurrejse  2019

Rom 2019

Nakskov og omegn

opdateret  20-11-20

Mine hunde

opdateret 17-11-20

Knuthenborg  

opdateret 30-10-20

Danske kirker

opdateret 16-11-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           Roms grundlæggelse samt nyttige links Pantheon og Piazza della Rotonda Piazza Naverona Rom forsiden
       
Den Franske Kirke Parrocchia S. Maria in Aquiro Padri somaschi S. Andrea della Valle Trivifontænen
       
Peterskirken Peterspladsen Vatikanet Vatikanmuseerne


Den Spanske Trappe,  Piazza di Spagna, Fontana della Barcaccia og Colonna dell'Immacolota


Området omkring især Den Spanske Trappe er fyldt med seværdigheder, eksempelvis Den Spanske Trappe, Piazza di Spagna og Via Veneto. Via Veneto, er en af ​​de mest berømte, elegante og dyre gader i Rom. Gaden er opkaldt efter slaget ved Vittorio Veneto, en afgørende italiensk sejr fra 1. verdenskrig. Federico Fellinis klassiske film La Dolce Vita fra 1960 var for det meste centreret om Via Veneto-området. Vi nåede ikke gaden, men måtte nøjes med de dyre mærkevarebutikker på Via dei Condotti, som går lige op til Den Spanske Trappe.

"Den Spanske Trappe" blev færdig i 1726 og kombinerer lige afsnit, kurver og terrasser, så det er et af byens mest spændende og mest særprægede kendetegn. Der er altid mange mennesker på trappen. Denne dag ingen undtagelse.

Den Spanske Trappe (Scalinata della Trinitá deo Monti) går op ad den stejle bakke, der forbinder Piazza di Spagna og Piazza Trinitá dei Monti.

Trapperne burde have heddet den franske trappe, da projektet blev betalt af den franske diplomat Gueffier, som var træt af at gå op ad den mudrede vej til kirken på toppen af bakken. Da han skænkede pengene var det på den betingelse, at trappen altid skulle forblive fransk territorium, hvorfor Rom hvert år betaler et symbolsk beløb i leje til den franske stat. Trappen har 135 trin.

Ved toppen af Den Spanske Trappe ligger kirken Santa Trinita Dei Monti (Den Franske Kirke).


Udsigt fra Den Spanske Trappe og fra Den Franske Kirke


Tæt på kirken ligger Villa Borghese, der er en stor offentlig park. Midt i parken ligger villaen med omkringliggende have- begge siges er et besøg værd. Desværre tillod tiden ikke, at vi kunne nå at kommer her. Villaen blev oprindeligt bygget i 1605 til en kardinal som vingård og senere overtaget af Borghese-familien, der levede på allerøverste klasse, I dag er villaen et museum med værker af mange berømte kunstnere. Der skulle være en fantastisk udsigt over Rom oppe fra Villa Medici

Umiddelbart neden for trappen ses den mindst prangende barokfontæne, "Fontana della Barcaccia" (fontænen af den grimme båd). Fontænen er tegnet af Bernini og viser en sunket båd og han blev inspireret af oversvømmelsen af floden Tiber i 1598, hvor en lille båd faktisk endte op på pladsen. Den kan være lidt svær at få øje på, da der altid er mange mennesker.


Lidt syd for Den Spanske Trappe, men stadig på Piazza di Spagna, står Colonna dell'Immacolota. Søjlen stammer fra det antikke Rom, men blev forsynet med en statue af Jomfru Maria på toppen - og det hedenske monument blev således med et snuptag kristent. Søjlen blev i sin nuværende form indviet i 1857 til minde om pave Pius IX, der proklamerede doktrinen om den Ubesmittede Undfangelse, som bestemte at Jomfru Maria var det eneste menneske i verden, der var født uplettet af arvesynden.Siden opdateret 6. september 2019