Forsiden

Island 2004

Azorerne 2006

Færøerne 2007

 New York 2008

Dubai 2008

Berlin 2009

Grønland 2016

Barcelona 2018

Rom 2019

Restaurant Noma 23. februar 2019

Slanke-kurrejse Swinoujcie 2019

Danske kirker

Knuthenborg    

Nakskov og omegn

Mine hunde     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

La Pedrera - Casa Milá


Med konstruktionen af Casa Milá når Antoni Gaudis karriere nye højder. På Passeig de Gracia, ikke mere en 5 minutters gang fra et andet hus på samme gade, Casa Battló, finder man et af de mest spektakulære bygningsværker tegnet af den lokale arkitekt Antoni Gaudi. Huset blev financieret af Barcelonas mest velhavende personer. Casa Milá (1906-1910) er i dag et museum og man kan besøge både den gamle lejlighed, det imponerende loftrum og taget med de fantastiske skulpturer, der på samme tid fungerer som trappeopgange, ventilation og skorstene.

Efter at bygningen var blevet færdig var det imidlertid ikke en ubetinget succes. Ejeren selv, den stenrige Milá, var ikke særlig tilfreds med resultatet og havde måske fortrukket en mere almindelig lejlighed. Samfundet var også efter Gaudi, og gav Casá Milá flere øgenavne. En af dem er La Pedrera, som er blevet husets officielle navn og betyder "stenbrud" på spansk. Man gav bygningen dette navn fordi folk mente, at bygningen var som et kæmpemæssigt stenbrud, hvor der var hugget tilfældige huller i huset.


 Barcelona City History Museum       Santa Maria del Mar       Arc de Triomp       Sagrada Familia     Park Güell       Casa Battló


Taget og herfra udsigten over byen!


     

   

Loftrummet inspireret af skelettet fra en fisk. I loftrummet står også Gaudis modeller og møbler, som han har designet.

       

           

         

Museet rummer også interiør fra datidens Barcelona

     

              

        

            

     

Opdateret 7. februar 2019 

 

Til top